WinTang

De westerse filosofie gelooft in winnaars, maakt daarmee verliezers. Wit en Zwart zijn geen aanvullende krachten als bij dat YinYang, maar goed en kwaad. Vriend en vijand.

En hoe wel opgeleid we dan ook omgaan met verliezers door ze te helpen ook winnaars te worden (mits het niet tot te veel verlies leidt in de breedste zin van het woord), mededogen te tonen of die zwakke broeders tot zo ver mogelijk te gedogen: zo lang we in engelen en duivels blijven geloven, roepen we onze eigen polarisatie op. Creëren we onze eigen strijd in toenemende tegenkrachten, als self-fulfilling armageddon. Niet alleen in de kerkelijken, overal beperkelijken die uit hun spiritus de waarheid drinken, voedend of zuigend, woke of sleapy, oud of jong. waarheid of waanzin. Zien we het steeds meer, onder de slijtende deken van Neerlands welzijn die alles daar onder ontkent, want waar moeten de handen ook al weer? Juist. Op de mantel der liefde, waarmee we ons eigen verlies van zelf niet hoeven aan te zien. Wij zijn de beste!
Weet je hoeveel mensen in Nederland anti-depressiva slikken?

FollowSophie, het kan anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s