koningskind

Iedereen kent ‘m van naam en daden, z’n dopinggebruik en via het kruis de hemel bereiken. Velen dachten dan ook dat zijn vriendinnetje een prostituee was, best logisch. 2020 jaar later is hij nog steeds de voorbeeldzoon van onze vader en streven we ons leven lang hem om te evenaren. Maar helaas, we blijken zo teleurstellend als we hebberig zijn naar een eigen kroon.
De vader zag alles verdrietig aan, al die goddelijke potentie en zie… Het deel van de onbevlektheid is niet aangekomen. Jakkes wat een smeerboel is het geworden.
Nieuwe poging, tijd voor de volgende zoon. Hij zou de mensen opnieuw onderwijzen, laten zien, richting geven.
Zijn geest omhulde de aarde, raakte alles en iedereen. Elke verkeerd genomen afslag werd geblokkeerd. En ineens voelden we de zuiverheid van de onbevlekte aarde. Haleluja… hoopte de vader te horen. Maar de mensen herkenden de zoon niet. Ze geloofden niet meer, ze waren verdwaald in hun eigen goed en elders kwaad, rondrijdend in hun heiligverklaarde pooierbak en onze zelfverhevenheid.
En toen de nieuwe koningszoon zich even terugtrok om de mensen vanuit het vertrouwen ruimte te geven zag hij het al snel, neh, nog niet.
Hij zal blijven, ons vertellen, vol liefde, vol kansen, vol van levenslust. Net zolang tot we de weg van de vader herkennen. Net zolang tot we de ware schoonheid van de goddelijke heelheid herkennen. En we over 2020 jaar van nu dat vage ringetje boven het hoofd veel duidelijker kunnen zien en we elke dag weer bidden tot de zoon die ons leerde kijken, met zijn Coronakrans als eerbetoon op ons hoofd.

Een reactie op “koningskind

  1. Dank je voor dit klaren, de wonderen zijn de wereld nog niet uit zo blijkt. Ik ben er nu nog meer van overtuigd dat de aarde een experiment van aliens is, hoogstaande en uiterst complexe mechanismen en inbouw van allerlei triggerpunten. En nu dit Covid ding, wachtend tot het scenario waarin de mens de grenzen van uitbreiding overschrijden zou. Ploink, voltreffer die precies de goede plekken raakt. Ook het bewijs dat er geen god is overigens, want dan zouden er geen scenario’s nodig zijn, dan is er maar een weg. En dus geen noodstrategie nodig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s