wat heb je gevonden? min of meer

Sinds vijf jaar dool ik rond, alles achtergelaten, kapot of zelfs nooit geweest. Vijf jaar van wonderlijke verblijfplaatsen. Zoveel meegemaakt, op nieuw, weinigen die dit zo op hun levenservaring hebben mogen zetten. Sjonge.. En ook opnieuw 5 intense jaren van innerlijke processen. Al die oude bagger, een leven lang meegesleept kwam naar boven, eruit, al baggerend doolde ik verder en verder, onderwijl genietend van de wonderlijke wereld. Laten gaan en ontdekken, dat wat er echt toe doet, voorbij elke materie, voorbij elke religie, voorbij elk horen. Zelfs nu ik al weer bijna 2 jaar in dit paleisje woon gaat alles door. Van binnen. En besef ik me, opnieuw, dat ik geen donder verder ben gekomen. Want buiten mij is er nog steeds niets waar ik me mee verbonden voel, niets wat me open lijkt zonder voorwaarden waar ik bij voorbaat al niet door heen kom door wat dan ook.
Ik ervaar zoveel rijkdom, heb zoveel rijkdom. Maar buiten mijn rijk blijken andere waarden voor dingen, zie ik slechts een aanrommelmarkt met wat de gek ervoor geeft omdat ie vind dat ie t nodig heeft en niemand daar genoeg van kan krijgen.
Ik heb alles. Ook het gemis. In de echoos van mijn schreeuw om innerlijke stilte blijf ik rijker dan me lief is, want niemand nog om mee te delen, zelfs de roeping heeft me verlaten. En toch, ergens, lijkt het of de wereld doolt. En ik precies op de goede plaats. Sja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s