Dag boek

Ik kan een boek gaan schrijven. Beginnend met ‚ik’, omdat dat ongehoord is. Mijn kijk, bijzonder belevingen, meningen, vol met hoordelen om het ongehoorde te duiden. Of geen boek schrijven. Dan is het resultaat meteen 100% behaald, want dan ben ik ongehoord zonder er iets voor te hoeven doen. Zucht… keuze, keuzes, keuzes… In spanning met of zonder inspanning. Rijk met of zonder rijk. Een dilemma in de orde van grootte.
Ik kan ook mijn balkontuin opnieuw op gaan bouwen nu eindelijk de nieuwe vloer klaar is. De 20 vuilniszakken met de halfdode (halflevend!) deels uitstekende planten die ik gisteravond terug kon geven aan hemelstromen. Of eerst beginnen het huis weer over te nemen van het koninkrijk der kleine al dan niet gevleugelde hersenlozen met meer poten dan wat voor mij fijn is. Of beginnen met kleur bekennen aan de gebroken witte muren van mijn stulp, ergens weiger ik nog om te doorbreken.
Hoe dan ook, het gaat om de zin. Of eigenlijk om het eind. Want komt daar een . of een ??
Dit als mooi begin van zomaar een zomerse zaterdag. Genoeg voor een ‚dag boek’, eerst maar even voor mezelf klappen op het balkon, hier ben ik nu, wat een mogelijk heden! En dan een blond biertje om dit heugelijke gegeven te vieren. Want hoe dan ook, het is een week end zonder plicht plegingen. Met mijn eigen revolutionaire slot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s